Hoe maak je je eigen aerobics?

Wijkverpleging Den haag

Veertig procent van de wijkverpleging die aerobicslessen volgen, zegt klaar te zijn om met de lessen te stoppen, zo blijkt uit een in Australië gehouden enquête onder 5.000 mensen. Aerobic-lessen worden nu ook aangeboden in verpleeghuizen en ziekenhuizen. Lessen voor ouderen zijn populairder dan ooit. Ze worden soms geriatrische swings genoemd. Het is een rondreizende show van vrijheid, beweging en vriendschap. Het biedt gehandicapten de mogelijkheid om hun eigenwaarde te vergroten. Sommige lessen zijn voor alle leeftijden en sommige zijn alleen gericht op ouderen. U kunt deelnemen in overeenstemming met de instructies van uw medische zorgverlener. Maar het is belangrijk te onthouden dat de lessen afwisselend zijn, geen dagelijkse of wekelijkse oefeningen. Er is geen excuus om niet dagelijks te trainen. De seniorenpopulatie wordt erkend als een van de belangrijkste niches in de vergrijzende gemeenschap. Zij hebben zorg nodig, maar het kan moeilijk zijn om die te krijgen. De meeste ouderen hebben veel vragen. Het kan de hele andere dag wachten zijn op een doktersafspraak, of om naar het plaatselijke verpleeghuis te gaan. Daarom zal een regelmatig bezoek aan een senioren gemeenschapscentrum de situatie verhelpen en u ogen te openen geven.

Veroudering is een proces dat we met de tijd moeten doormaken. Senioren verouderen sneller dan jongeren omdat ze alleen wonen. Zij hebben veel vragen. Alleen zitten heeft invloed op lichaam, geest en ziel. Je moet een aantal dingen doen om je gezondheid op peil te houden en om je geest en lichaam scherp te houden. De seniorenpopulatie heeft twee tot drie grote gezondheidsproblemen. Dementie en de ziekte van Alzheimer zijn meestal vroege tekenen van veroudering. Om uw geest en lichaam scherp te houden, kunt u met deze tips wat oefeningen doen en lichamelijk fit blijven. Regelmatige en krachtige cardiovasculaire oefeningen houden het hart gezond en uw longen zijn klaar om frisse lucht aan te zuigen. Het geeft je uithoudingsvermogen en kracht om hard te werken en te vechten tegen al die problemen die zich kunnen voordoen. Hardlopen, wandelen, joggen en stramme benen worden ook tot de cardiovasculaire oefeningen gerekend. Het kan u ook helpen uw ademhaling te verbeteren, door ook enkele oefeningen te doen.

U moet de hele tijd lichamelijk actief zijn. Het vervangt de activiteiten die u niet elke dag kunt doen en het geeft u een kans om te socialiseren en mensen te ontmoeten. Het houdt u ook geïnteresseerd en hoopvol. Als u depressief bent, kunt u in plaats daarvan de hele dag niets doen en dat veroorzaakt elke dag negatieve gedachten, terwijl het doen van fysieke activiteiten zorgt voor het vrijkomen van feel-good hormonen, endorfines genaamd. U hoeft geen duur lidmaatschap van een sportschool te nemen. Het eerste ding is om genoeg vastberadenheid en sterke wil om gezond te leven. Zodra je in staat bent om religieus een sportschool schema te handhaven, kunt u op elk gewenst moment gaan er met je eigen lichaam en de plaats zal een verjaardagscadeau voor u geworden. U kunt ook een aantal vrienden uitnodigen om bij u te blijven en u zult gemotiveerd zijn om er elke dag heen te gaan.

U hoeft ook niet naar dure fitnesslessen te gaan. In plaats daarvan kunt u persoonsgerichte lessen volgen, waarbij u niet gedwongen wordt aan uw eigen bureau te zitten en u een aantal lichaamsstrekkingen en andere activiteiten kunt doen, die niet duur zijn en thuis kunnen worden gedaan. Dit soort lessen zijn ook handig. U kunt ze maken als uw eigen goedkope lidmaatschappen. Ga terug naar je wortels, en denk aan het huis van je ouders. Misschien heb je familieleden die daar nog wonen. Bedenk welke dingen zij daar graag gedaan zouden hebben. Bedenk dan wat je kunt doen om het allemaal weer te hebben. Het zal u veel minder kosten dan wat u nu uitgeeft voor lidmaatschappen in de sportschool of zelfs voor een reis naar het buitenland. Wat een deal!

Denk aan jezelf als huiseigenaar. U heeft de tijd en u kunt kopen wat u wilt voor uw huis. U kunt kiezen wat goed voor u is. U kunt investeren in wat u wilt, wanneer u het wilt. U kunt al uw wensen laten vervullen zoals u dat wilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.