Weet je lichaam wat het moet doen?

Gloeilamp, Mens, Surrealisme, Stroom

Deze studie probeert de vraag te beantwoorden: Worden mensen die altijd brood hebben gegeten dikker? Antwoord: Ja. Maar er zijn andere factoren die dit verschijnsel verklaren.

Uit onderzoek blijkt dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, de typische “Franse paradox” Obesitas, die sterk samenhangt met de geografische ligging, niet alleen wordt veroorzaakt door het verschil in beschikbaarheid van voedsel, maar ook door verschillen in cultuur, wat betreft sociale gewoonten, en in de structuur van de economie. Mensen die in dorpen wonen waar landbouwbedrijven en landbouwproducten worden verbouwd, hebben een lager BMI en zijn over het algemeen slanker dan mensen in grote steden, waar ze worden blootgesteld aan een grote hoeveelheid smog en vervuiling door industrie en auto’s.

Hoewel ons is geleerd dat we aankomen naarmate we ouder worden, begrijpen we nu dat dit geloof niet waar is, en dat veroudering een gevolg is van het feit dat onze stofwisseling is veranderd, wat van invloed is op de manier waarop ons lichaam voedsel gebruikt. Door de evolutie hebben wij ons tot op zekere hoogte aangepast, zodat wij niet meer als zuigelingen de chronische ziekten ontwikkelen, die vroeger de oorzaak van de dood waren. Helaas heeft deze geëvolueerde immuniteit een prijs, de prijs van een hoger lichaamsgewicht. Het verschil in lichaamsgewicht tussen ouderen en jongeren is soms drastisch. Om het aangepaste lichaamsgewicht te behouden, moet de inname van calorieën en vet toenemen, en dit leidt tot zwaarlijvigheid. Het contrast tussen een bejaarde, die eet wat hij lekker vindt, en een jongere die zich niet laat verleiden door junk food, en eet wat hij lekker vindt, is veelzeggend. Fysiotherapie Nieuw Beijerland

In de ontwikkelingslanden is het contrast tussen een bejaarde die eet wat hij wil en een jongere die eet wat hij niet kan uitstaan, nog groter. Jongeren proberen te leven in een omgeving die niet altijd de verleidingen van geld en drugs biedt die door drugs veroorzaakte verlangens met zich meebrengen, en wanneer er geen ruimte is voor aarzeling, nemen de stoffen onvermijdelijk de overhand.

Dus komen we bij de tweede vraag: Weet ons lichaam wat het moet doen? Helaas is er geen kort, zeker, wetenschappelijk bewezen antwoord op deze vraag. Hoewel het lichaam in veel opzichten slim lijkt te zijn, weet het niet altijd wat het wil doen, of hoe het zal reageren als het gedwongen wordt iets te doen. Dit betekent dat het soms precies doet wat het wil, wat het als het beste ervaart. Andere keren handelt het niet in overeenstemming met wat het zou moeten doen. Tijdens de slaap, bijvoorbeeld, is het veel minder waarschijnlijk dat we minder eten dan we normaal zouden doen, omdat we, terwijl we slapen, ook voedsel metaboliseren en verwerken, en terwijl we ons voedsel verwerken en innemen, zijn we ook dood en zweten we, dus is er geen noodzaak om te minderen. In feite zou het omgekeerde het geval zijn als we minder zouden eten terwijl we slapen – dan zouden we de zo belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine B, vitamine C, enz. niet binnenkrijgen.

Bepaalde delen van het lichaam zijn volkomen gezond, terwijl andere delen geladen zijn met destructief afval en slecht functioneren. Met andere woorden, sommige delen van onze “lichaam-geest” verkeren in een toestand die niet in overeenstemming is met wat het beste is voor het lichaam. Kennis hebben over het lichaam zal ons helpen controle te krijgen over ons dagelijks leven door de niveaus van frustratie en stress te verminderen die het gevolg zijn van slechte keuzes. Iemand kan zich ook veel beter over zichzelf en zijn leven voelen als hij weet heeft van zijn lichaam, want de meesten van ons schamen zich om naar hun lichaam te kijken. Als we ons schamen voor ons lichaam en ons willen verstoppen achter onze kleding, maken we onszelf klaar voor een slechte gezondheid en zelfs een slechte levenskwaliteit.

Dit zijn eenvoudige vragen, maar moeilijk te beantwoorden door de enorme verscheidenheid aan antwoorden die we krijgen van de moderne wetenschap en commerciële belangen. Wat duidelijk lijkt, is dat als je je lichaam niet goed behandelt, het belangrijk is te weten wat je met je lichaam doet en stappen te ondernemen om verdere schade te voorkomen. In sommige gevallen, zoals bij aluminium kookgerei, is er een dunne lijn tussen veilig gebruik en toxiciteit, en is het de moeite waard om tijd en geld te besteden aan het begrijpen van je lichaam. Als u veranderingen in uw gezondheid opmerkt, is het de moeite waard te overwegen of uw dagelijkse voedselkeuze u ziek maakt. Het kan zijn dat er een probleem is met je giftige voeding, of je giftige blootstelling, of beide. Als je eenmaal begrijpt waar je blootstelling vandaan komt, kun je er veiliger en effectiever mee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *