Wat is een AED?

De toepassing van een AED is ter voorkoming van een hartstilstand. Het moet worden toegepast op een patiënt die een hartstilstand heeft. Meestal heeft zo’n patiënt een hartstilstand als gevolg van een hartaanval. Symptomen als misselijkheid, verwardheid, agitatie en winderigheid worden vaak geassocieerd met een hartstilstand. Dit vraagt om onmiddellijke behandeling van de patiënt.

Er zijn veel bedrijven op de markt die AED diensten aanbieden- sommigen van hen zijn zelfs bereid om de geld terug garantie te geven. Er is geen gebruik van hard verdiend geld voor de aankoop van een AED. In het geval dat er een storing is in de AED, kan de patiënt zijn zintuigen terug krijgen door hemzelf.

De belangrijkste functie van een AED is het voorkomen van een hartstilstand. Het bewaakt de polsslag van de patiënt, en slaat deze af als er een afwijking is. Kortom, een AED is een soort preventief gezondheidssysteem dat helpt het leven van de patiënt te redden, vooral tijdens een hartstilstand. Omdat het een soort goedkope medische hulp is, zijn er vele soorten AED-apparaten. Dit helpt bij het redden van een patiënt van blijvend letsel of zelfs de dood. Er zijn vele vormen van een AED en ze staan bekend als de reanimatie- en devasieve-hartondersteuningsapparaten.

De pulsoximeter was de eerste in zijn soort die in de jaren tachtig van de vorige eeuw op de markt werd gebracht. Het belangrijkste doel was te voorzien in de behoefte aan een apparaat dat thuis kon worden gebruikt. Het gebruik van AED-apparaten is snel toegenomen. Dit heeft de aandacht van medische deskundigen gevestigd op de werking en doeltreffendheid van deze apparaten. Het was kort na de invoering van AED-apparaten dat een hartstilstand werd vermeld als een van de belangrijkste oorzaken van invaliditeit in de VS.

Anderzijds zijn er sommige aanvallen die niet kunnen worden vermeden. Dit soort apparaten zijn ontworpen om bijvoorbeeld in ziekenhuizen te worden gebruikt. Ze worden automatische externe defibrillatoren of AED genoemd. Deze types defibrillatoren zijn voor gebruik in het ziekenhuis zelf. Ze zijn uitsluitend bedoeld voor het verlenen van noodhulp aan mensen die aan een hartstilstand lijden. AED’s worden vaak geplaatst in openbare ruimtes zoals winkelcentra, luchthavens en hotels. Sommige medische deskundigen hebben het gebruik van AED’s voor deze gebieden voorgesteld omdat ze gemakkelijk uit het zicht kunnen worden verborgen.

Soms zijn reddingsademhalingen niet voldoende. Op zulke momenten moet het defibrillatorteam klaar staan om de nodige hulp te bieden. Sommige eenheden van dit soort apparaten zijn uitgerust met een zogenaamde automatische externe defibrillator of AED. Dit specifieke apparaat is uitgerust met een paar elektroden. Deze elektroden zijn verbonden met een defibrillator. De defibrillator zendt dan uitgaande elektrische impulsen uit. Deze impulsen helpen het hart van de patiënt weer tot leven te brengen.

Deze AED’s worden nu geplaatst in openbare ruimten zoals winkelcentra, luchthavens, bioscoopgebouwen en hotels. Dit helpt bij het redden van een leven. Het aantal gevallen van hartstilstand is de afgelopen jaren gestegen. Langdurige bewaking van patiënten met een hartstilstand heeft tot betere resultaten geleid. De veiligheid in het winkelcentrum is verbeterd door de toevoeging van AED’s.

Men moet in gedachten houden dat de daad van de aankoop van dergelijke apparaten zuiver de beslissing van de koper is. Voordat u besluit een dergelijk apparaat aan te schaffen, moet u de benodigde kenmerken van het apparaat te weten komen. U moet weten of het mogelijk is om het apparaat ook voor uw gezinsleden te gebruiken. Er zijn bepaalde apparaten die tot bepaalde bijwerkingen kunnen leiden. Voordat u een apparaat aanschaft, moet u dit zeker met uw arts bespreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.