Je ware potentieel vinden

Gezondheid

Er zijn vele wegen in het leven te bewandelen. Soms ligt de keuze voor de hand en leidt die tot het geluk en de vervulling waarnaar je hebt verlangd. Andere keren is het een minder voor de hand liggende keuze. Als je keuzes leiden tot pijn in plaats van vreugde, heb je gehandeld in reactie op een gevoel van frustratie. Je hebt geïmproviseerd of jezelf bang gemaakt om te reageren. In beide gevallen heb je minder de passie gevolgd dan de reden. Meestal weet je niet eens wat de reden voor je angst is. Het komt uitsluitend voort uit je eigen vrije wil. Er is een wijsheidsspreuk die zegt: “iversifieer je leven, laat de depressie achter je en leef je leven ten volle.”

Als je angst voelt bij het zoeken naar werk, neem dan even de tijd om naar binnen te gaan en jezelf weer uit de depressie te halen. Een slopende zoektocht naar een baan eist zijn tol van iedereen. Als je net je baan kwijt bent, kan een tijdje vrij nemen de slimste beslissing zijn die je kunt maken om de kwaliteit van je leven en je bankrekening te maximaliseren. Als je nog werkt, kan een langere periode vrij nemen worden gezien als een uitdagende daad. Het kan uw carrière schaden. Toch is het een beslissing die je moet nemen. Als je hebt geprobeerd jezelf te herontdekken met een nieuwe banenjacht, heeft de negativiteit in je zoektocht naar een baan je waarschijnlijk overweldigd. Je hebt nu een nieuw perspectief nodig.

Wat is de beste manier om dit aan te pakken?

De beste manier om dit te doen is je onderbewustzijn de kans te geven terug te gaan en je te helpen je ware potentieel te ontdekken. Je hebt gegarandeerd toegang tot de overvloed aan ervaringen die je hebt gehad, de gesprekken die je hebt gevoerd, de mensen met wie je hebt samengewerkt, en de unieke talenten die je hebt geërfd. Je hebt ook gegarandeerd toegang tot een nog grotere bron van ervaringen, talenten en bekwaamheden. Deze bron van onbegrensde mogelijkheden zit in jou! Het is niet in de vorm van functietitels, maar in de vorm van wat het ook is dat je gelukkig maakt en die overvloed en diepte van vreugde creëert.

Als je je eenmaal realiseert wat je vreugde geeft, kun je beginnen te kijken naar de banen die aansluiten bij je geluk en vreugde. Er zijn functietitels die veel mensen hebben, maar die niet weerspiegelen wat ze werkelijk willen doen. Er zijn kwaliteiten die ze verlangen, maar ze zijn gesocialiseerd om niet te zijn wie ze zijn. De reden dat het gesocialiseerd is, is het gebrek aan echt anekdotisch bewijs! Er is geen “op het moment zelf” bewijs van deze mensen. Daar komt nog bij dat het soort banen dat deze mensen hebben hen ongelukkig maakt. Ze hebben niet het gevoel dat ze groeien, vooruitgaan, zich ontwikkelen, “het geloof behouden” in hun beroep, enz. Deze dingen zijn belangrijk voor hen, maar ze komen niet tot uiting in hun functieomschrijving.

De reden dat je niet vooruit kunt, is dat je niet geconfronteerd bent met de unieke jij, die wij allemaal in ons hebben. We kunnen niet buiten onszelf kijken om het hart te vinden dat zoekt naar bindweefsel om onze huidige omhelzing vast te houden. Om deze reden, en vele andere, is het werk om je ware zelf te vinden een intern werk. Je moet jezelf helpen herkennen wat je vreugde geeft. Welke verhalen vertel je jezelf elke dag? Waar voel je je toe aangetrokken als je werkt en als je niet werkt? Welke gebeurtenissen komen naar boven wanneer je probeert een rolmodel te zijn of schuld te vermijden? Je krijgt het antwoord door de natuurlijke stromingsprocessen op te merken die in elk type gedrag, gedachte of gevoel aanwezig zijn. Je moet gewoon een zoeker worden naar natuurlijke gebeurtenissen in plaats van naar gebeurtenissen in het verleden.

Een cliënt kwam bij mij voor coaching omdat hij dacht dat hij wist welke carrière hij wilde, maar hij voelde het niet. Hij dacht dat hij veel geld wilde verdienen en een comfortabele levensstijl wilde hebben. Hij dacht dat hij de hele tijd wilde werken en veel geld wilde verdienen. Door uit de schulden te raken en een goedbetaalde carrière als medisch facturant en codeur te ontwikkelen, zou hij zijn doelen bereiken. Hij moest alleen nog beslissen welke opleiding hij wilde.

Het was duidelijk dat het soort werk dat hij wilde en het soort persoon dat hij wilde worden niet met elkaar in overeenstemming waren. Helaas was het idee om een medisch en factureringsexpert te worden niet zo wijdverbreid in onze cultuur als het idee om arts of verpleger te worden. Hij zou arts of verpleegkundige moeten worden, en hij zou een kostenvoorspeller moeten zijn, een goede facturator, en een geweldige vertegenwoordiger van zijn deskundigheid. Welk pad zou hij kiezen?

Ik vroeg hem of hij succesvoller zou zijn als hij arts of facturist was, en omgekeerd. Was hij meer tevreden op het gebied van medische facturering als hij arts of facturist was, enzovoort.

lees meer

Life

Coach

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.