Is een tandarts gewoon een uitrusting?

Tandartsbenodigdheden

De eerste vraag die u waarschijnlijk gesteld zal worden is: “Doet een tandarts het vullen en rijden helemaal zelf?” Tandartsen zijn zeker uitrustingsstukken Tweeling-blokhoofden. De taak van een tandarts is het verzorgen van de mondholte van zijn patiënten. Dat houdt in schoonmaken, extraheren, repareren, niet voorkomen. Er gaat veel leren, pijn en vakmanschap zitten in het geven van mondzorg. Hoe denkt u de tijd te investeren om iets nieuws te leren? Uitvinder opgelet!

GEBRUIK VAN INVISBARE ONTSTEKPUNTEN In de mondholte zijn de boorgaten misschien wel het belangrijkste wapen van de moderne tandheelkunde. In vele opzichten zijn zij een verbeterde variatie op de tandartsboor. Een fijne stroom aluminiumoxide wordt op het bederf gericht en het bederf wordt verwijderd. Ditzelfde element kan worden gecombineerd met zout als een re-mineralisator. De fijne asdeeltjes die met het geïoniseerde water worden verwijderd, kunnen de materialen die zich in de holte hebben opgehoopt, remineraliseren.

Het ingrediënt dat in hoge concentraties in de meeste moderne tandheelkundige apparatuur kan worden verkregen, is een essentiële vereiste voor het proces. Fluoride staat weliswaar bekend als een sterke chemische verbinding die tandplak en tandbederf bestrijdt, maar hoge concentraties fluoride kunnen nadelige gevolgen hebben voor het lichaam. In delen van de VS bevat de watervoorziening goedkope fluoridesupplementen die in de mondholte kunnen worden gebruikt. Deze supplementen zijn nu in het publieke domein en kosten niet langer het fortuin van de tandarts om ze toe te dienen. Ze zijn verkrijgbaar tegen een fractie van de kosten van een gewone tandartsverzekering.

ultrasone technologie wordt in de tandheelkunde gebruikt en kan zeer effectief zijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een smalle bundel ultrasoon licht om het oppervlak van de te behandelen tand te “schrobben”. Door het schrobben wordt de algemene oppervlaktekwaliteit verbeterd. De potentiële voordelen van het ‘schrobben’ is dat goede tanden slechts een kleine hoeveelheid behandeling krijgen, waardoor de effecten van cariës worden verergerd.

Toenemende levensverwachting. Met het voortschrijdende verouderingsproces van de wereld is centristuur de toekomst voor de meeste mensen. Uit een studie van een team onderzoekers van de University of Texas Southwestern Medical Center in Dallas bleek zelfs dat bijna 30% van de centristuur (de uitlijning van de boven- en onderkaak) anders zou zijn na een orthodontische behandeling van drie jaar. Dit is een onthutsend cijfer. Simpel gezegd, het is onmogelijk dat onze tanden na het einde van deze eeuw even groot of even hoog blijven!

Gemakkelijke spijsvertering en speekselproductie. Er was een tijd dat onze voorouders en zelfs holbewoners er niet aan dachten voedsel te hebben dat vertering vereiste. Ze wisten alleen hoe ze moesten jagen en hun dagelijkse porties vlees moesten eten en ze begonnen pas met andere dingen te mengen en te kauwen toen de aanvoer van goedkoop vlees en dierlijke eiwitten schaars werd. De meeste menselijke monden zijn nu volledig geautomatiseerd en gebruiken de enzymen in het speeksel als hun voornaamste bron van voedsel en drank.

Vermindering van bacteriën. Met alle frisse en ongefilterde lucht die in een modern kantoor of kliniek beschikbaar is, is volledige mondhygiëne de norm geworden. Bij elk onderzoek naar nieuwe tandheelkundige of orthodontische technologie, merken we dat de processen eenvoudiger en doeltreffender worden.

In de komende 700 jaar zullen de technologieën, technieken, verhoudingen en introducties in de tandheelkunde drastisch worden verbeterd. Wij hebben het geluk gehad te leven in een tijd van overvloedig leren en vooruitgang. Met nieuwe kennis en vooruitgang komen nieuwe oplossingen en dat is vooruitgang. Ik ben enthousiast over de toekomst en de toekomst van de tandheelkunde. Er is een punt bereikt waarop het beroep niet langer voorbehouden is aan onze vrienden van tand en tandvlees, maar aan velen die ervan gedroomd hebben tandarts te worden.

Dat is nieuws voor mij. Ik wist dat ik mijn parodontologie opleiding op de baan zou moeten krijgen. Vraag en aanbod van mondhygiënisten doet het werk voor hen. Ze trekken naar de marge als vogels van het SEwing-patroon. Vraag en aanbod zijn er gekomen omdat er een reële vraag is naar deze mensen en het werk dat ze doen. Als de economie inzakt, neemt de werkgelegenheid af en dat is geen geweldig scenario voor de tandartsen die wellicht de eersten zijn die in deze bedrijfstak werkzaam zijn.

Wanneer ik de meeste van mijn patiënten bezoek voordat er een tand getrokken wordt, besteed ik veel tijd aan voorlichting over hoe ze tandbederf kunnen voorkomen en hoe bepaalde voedingsmiddelen en dranken de oorzaak kunnen helpen. Niemand betaalt me om hen dit te vertellen, maar iets weten over de oorzaak van een gaatje is erg nuttig. Als je kunt vaststellen welk deel van de gaatjes de pijn veroorzaakt, kun je dat gemakkelijker aan de patiënt vertellen. Veel tandartsen zullen zelfs voorstellen om in geval van nood een bepaald voedingsmiddel in je arsenaal te bewaren. De volgende contact sport jongens zullen u zelfs vertellen om kauwgom te kauwen of op een bepaald voedsel te zuigen vlak voor een grote wedstrijd!

Lees meer

Tandartsgroothandel

Tandartsbenodigdheden leveranciers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.