De voordelen van massage voor ontspanning – Hoe krijg ik een goede massage?

Verbetert de bloedsomloop

Een ontspanningsmassage in Leiden is een uitstekende manier om de bloedcirculatie en de lymfedrainage te verbeteren. Wanneer het lymfestelsel wordt geactiveerd, verwijdert het gifstoffen uit uw lichaam. Daarom wordt massage vaak gebruikt als een ontgiftende en gezonde manier om de bloedsomloop te verhogen.

Massage is ook goed voor het op peil houden van de bloeddruk. Als we sporten, daalt onze bloeddruk op natuurlijke wijze. Maar als we die druk niet kwijtraken wanneer we stilzitten, brengen we ons lichaam in gevaar voor hartaandoeningen en beroertes. Massage helpt de bloeddruk op een gezond peil te houden door de doorstroming van bloed en lymfe door het lichaam te bevorderen.

Ontspanningsmassage Leiden

Verlicht gespannen spieren en gewrichten

Gespannen spieren en gewrichten kunnen stijf, pijnlijk en zelfs beschadigd raken als gevolg van de stress van het dagelijks leven. Maar regelmatige massage kan de spieren helpen ontspannen en de spanning verlichten, waardoor u gemakkelijker kunt bewegen en slapen.

Massage heeft ook een ontstekingsremmend effect, wat gunstig is voor het behoud van gezonde gewrichten. Gewrichten zijn complexe structuren die een breed scala aan functies ondersteunen, waaronder mobiliteit en evenwicht. Als mensen ouder worden, worden gewrichten soms vatbaarder voor schade als gevolg van het verouderingsproces en een zittende levensstijl. Massage kan helpen om gewrichtspijn en stijfheid als gevolg van gewrichtsschade te verminderen en uw gewrichten gezond te houden terwijl u ouder wordt.

Verhoogt de elasticiteit van de huid.

Als de huid ontspannen en elastisch is na een massage, zijn de poriën ook meer ontspannen en open. Dit bevordert de natuurlijke olieproductie van uw huid en de opname van voedingsstoffen uit huidverzorgingsproducten, wat leidt tot een jeugdigere en stralende teint.

Op dezelfde manier kan massage ook overtollig talg in de huid verminderen, waardoor uw teint minder vet en egaler wordt. Een teveel aan olie kan leiden tot acne, mee-eters en mee-eters, dus regelmatige massage kan deze problemen helpen verminderen.

Helpt je beter te slapen

Massage is een geweldige manier om stress te verlichten en uw lichaam te ontspannen. Hierdoor kunt u rustiger in slaap vallen en uitgerust wakker worden.

Naast het verlichten van stress is massage ook bevorderlijk voor een rustige slaap. Als u probeert om rustiger te slapen, kan het nuttig zijn om uw lichaam te ontspannen en uw geest tot rust te brengen voordat u gaat slapen. Regelmatige massage kan een goede manier zijn om dit te doen.

Versterkt het immuunsysteem

Massage staat erom bekend goed te zijn voor het immuunsysteem vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan u ook helpen gewicht te verliezen door uw stofwisseling te verhogen en transpiratie te bevorderen, wat u helpt extra kilo’s kwijt te raken.

Andere voordelen van massage

  • Verbetert je humeur en productiviteit – Onderzoek suggereert dat massage een positief effect kan hebben op je humeur en productiviteit door je serotoninegehalte te verhogen. Serotonine is een goed-gevoel-hormoon dat van nature door het lichaam wordt aangemaakt en dat helpt uw stemming te verbeteren en uw gevoel van welbehagen te vergroten.
  • Vergroot de flexibiliteit – Massages kunnen stijve spieren losmaken, de beweeglijkheid van gewrichten vergroten en de flexibiliteit verbeteren. Het verbetert ook de spierkracht, coördinatie en tonus, wat geweldig is voor uw algehele gezondheid en welzijn.
  • Mentale helderheid en focus – Regelmatige massage kan de mentale helderheid verbeteren en ervoor zorgen dat u zich meer gefocust en wakker voelt.
  • Versterkt uw immuunsysteem – Massages kunnen uw immuunsysteem helpen versterken, wat vooral gunstig is in tijden van verhoogd risico, zoals tijdens het verkoudheids- en griepseizoen.
  • Zuivert uw huid – Massages kunnen overtollig talg in de huid verminderen, waardoor uw teint minder vet en meer egaal wordt. Een teveel aan talg kan leiden tot acne, mee-eters en mee-eters, dus een regelmatige massage kan helpen deze problemen te verminderen.
  • Verlichting van pijn – Massage kan helpen bij het verlichten van pijn als gevolg van gespannen spieren, verstuikte gewrichten en pijnlijke gewrichten.
  • Bouwt een sterkere relatie op – Als je iemand vindt om regelmatig een massage mee te delen, kan dat je relatie versterken.
  • Verbetert uw gezondheid – Massage heeft vele voordelen voor de gezondheid. Het kan u helpen gewicht te verliezen door het verhogen van uw stofwisseling en het bevorderen van zweet. Het kan ook uw flexibiliteit, lenigheid en kracht verbeteren, en een sterker immuunsysteem opbouwen.

Een therapeut vinden voor verlichting en stressvermindering

Houd er bij het kiezen van een massagetherapeut rekening mee dat deze moet zijn opgeleid in specifieke soorten massage. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat ze ervaren zijn in het type massage dat u wilt.

Kijk voor therapeuten die zijn gecertificeerd door een organisatie die gespecialiseerd is in dat type van massage. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat ze de juiste opleiding hebben ontvangen en weten hoe ze het type massage dat u wilt uitvoeren.

U kunt ook uw vrienden en familie vragen om aanbevelingen of kijk online voor therapeuten in uw omgeving. Op deze manier kunt u een therapeut die dicht genoeg voor regelmatige bezoeken of heeft een flexibele planning optie als je het nodig hebt.

Conclusie

Massage kan u helpen ontspannen en stress verlichten, de bloedcirculatie verbeteren, een sterker immuunsysteem opbouwen, en pijn en stijfheid verlichten. Het kan u ook helpen gewicht te verliezen, uw flexibiliteit te vergroten en beter te slapen.

Er zijn vele soorten massagetherapie en elke soort heeft voordelen. Het kan moeilijk zijn om te kiezen welke voor u geschikt is. Hier zijn enkele factoren te overwegen bij het selecteren van de beste soort massage voor u.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.