Coaching Vs Training

Coaching Rotterdam

Coachen versus trainen

Dit ligt in het verlengde van mijn vorige artikel ("Waarom is je functioneringsgesprek een workout?") waarin ik beschreef hoe beperkend het besteden van tijd aan training versus coaching is voor de prestaties van een individu of een team. Dit soort beperkte focus op coaching is precies wat programma's voor manager- en teambuilding niet doen – ze focussen op de trainingsfunctie, en vooral op het vermogen om relevante training te geven. Ze slagen er ook niet in om mensen het verschil te leren tussen training en coaching.

Ik heb betoogd dat de prestaties van de meeste mensen – ongeacht of zij deel uitmaken van een getraind Gi sportteam, een internationaal team of een RPA Team – kunnen worden verbeterd door middel van bestaande coachings- en trainingsprocessen. De grens tussen coaching en training is helemaal niet duidelijk ("coaching is gewoon een andere manier om te praten over wat we doen", zouden we kunnen aanvoeren.) en ik had in het verleden nog geen diepgaand onderzoek gedaan naar het onderscheid tussen de twee. Ik zou uw feedback en opmerkingen over dit onderwerp zeer op prijs stellen.

Opleiding vs coaching

Let op het subtiele verschil in de beschrijving van een activiteit. Bij coaching beschreef ik het proces van de prestatie van een individu of een team, waarbij zij zich voorbereiden om te leren en beter te kunnen presteren door middel van een proces van mentale oefeningen, door te kijken naar een instructeur of een coach, en door regelmatig te spelen, ontdekkingen te doen en ontdekkingen te doen op het moment dat zij taken daadwerkelijk gaan uitvoeren. In een trainingsfunctie daarentegen kan een andere persoon of een ander team pas succes op lange termijn en vaak daarmee samenhangend succes brengen, als de teamleden al hebben geleerd hoe zij de vaardigheid moeten uitvoeren en feitelijke prestatieproblemen op korte termijn hebben ondervonden. De vechter, de Usain Bolt, moet zijn training doorlopen om zijn voet sneller in het vak te krijgen dan zijn tegenstander, en zegevierend te worden. Kortom, bij training gaat het erom ergens beter in te worden – een proces dat tot in het oneindige kan worden besproken, maar uiteindelijk wordt dat proces de reis naar een zekere mate van meesterschap. In de trainingsprogramma's van atleten wordt training vaak gebruikt om beter te leren handelen en hen tegelijkertijd beter te maken – dit wordt telkens weer bij elke training aan de tegenstanders duidelijk gemaakt en ook op het filmveld in de eindstrijd tegen zoveel andere concurrenten gewaardeerd.

Wij allen, of we nu atleten of zakenmensen zijn, gebruiken een proces (of, vaker nog, een reeks processen) om zin aan ons leven te geven of ons leven doeltreffender te leven. Het verschil tussen coaching en training is fundamenteel voor de vooruitgang, de prestaties en het succes van een persoon, team of organisatie. Wanneer u coacht, geeft u feedback en positieve versterking in een positieve leeromgeving die de prestaties van uw team of organisatie of de processen ervan zal verbeteren. Tenslotte worden alle kritieke zaken vooraf gecommuniceerd, geen leugens, geen bedrog, geen langdradige theologie, geen "Ik verlaat uw team omdat ik de komende zes maanden weg ben" soort doorbraken van de Zeepdoos. Er is een element van risico hier, maar het is goed gecontroleerd en als je mensen hebt opgeleid om hun werk te doen, heb je het meest waardevolle bezit in de wereld – je mensen!

Coaching is een onderdeel van de opleidingsfunctie, wat betekent dat het iets is wat mensen doen omwille van de opleiding. Voor de meeste mensen is dat echter niet het geval. De coach lijkt in feite meer op de trainer in die zin dat hij de opdracht heeft mensen te helpen groeien, zich te ontwikkelen en hun prestaties naar een hoger niveau te tillen. Coaching is een toekomstgericht proces dat erop gericht is de prestaties van mensen te verbeteren zonder te verzanden in het werk en de beperkte processen van het verleden. Coaching is een manier om het verleden te gebruiken als basis voor elke ontwikkeling en voortdurende verbetering – d.w.z. het leren van successen, mislukkingen, fouten, dingen die wel en niet moeten worden gedaan, fouten omzetten in leren: boeken, video's, opleidingsprogramma's of dialogen met coaches.

Coaching is eigenlijk gewoon het proces om mensen te helpen steeds beter te worden door middel van een leerproces; het gaat er niet om mensen te behandelen als iets dat ver van de vijand afstaat, totdat ze in opleiding komen en dan is het een functie van leiderschap.

Coaching en Training maken deel uit van hetzelfde systeem. We kunnen altijd onze mensen gebruiken en hoe we ons gedragen en maar dageljks doen er toe voor onze manager of ons team, vooral in elke context van coaching, of dat nu training is of in het echte leven in het algemeen. Behandeling van mensen. De functie van coaching of opleiding is een leerproces en de rol ervan is mensen te helpen betere menselijke wezens te worden.

Opleiding en coaching zijn hetzelfde voor verschillende mensen maar – ze behandelen gewoon verschillende dingen.

Mensen trainen om betere leiders of betere managers te zijn of om beter te zijn in een succesvolle werkomgeving

Training werkt alleen voor een lange termijn.Het werkt alleen over een periode van 6 maanden of jaren

beroofd van Periodieke basis. Zie voor lange tijd een carrière. Een carrière.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.